DE BAND SOM BINDER MIG

DE BAND SOM BINDER MIG


En scenisk föreläsning om mäns våld mot kvinnor. Den första akten är en föreläsning och den andra en föreställning på samma tema. 

DE BAND SOM BINDER MIG


Var tredje vecka dödas en kvinna till följd av våld av en man som står henne nära. Den plats som borde vara den tryggaste för kvinnor är alltså den farligaste - hemmet. Under en livstid blir en av tre kvinnor slagna fysiskt eller psykiskt av en man hon haft en relation med, världen över. Det här måste vi prata om och utbilda oss kring. Allmänheten, ungdomar och yrkesverksamma behöver lyfta dessa frågor så en förändring kan ske.


I den sceniska föreläsningen "De band som binder mig" får publiken först en föreläsning med fakta, bakgrund och processer förklarade. Under den andra delen förändras scenen till en föreställning där publiken får möta Selma, en kvinna som lever med en man som misshandlar henne psykist och fysiskt. Vi får följa Selmas tankar och livssituation ända till dagen som förändrar allt.

 

RECENSIONER

Humor & dramatik


Kvinnojouren
Hudiksvall

"Föreställningen visar på ett utmärkt sätt hur normaliseringsprocessen utvecklas i ett förhållande, där makt och kontroll är vardag. Föreställningen har allt från humor, dans, skönsång till dramatik och förtvivlan. Ett bra grepp att börja med en föreläsning som innehåller kvinnohistoria i miniformat."

Komplett

Cia Olsson, skådespelare, projektledare, scenplats Hudiksvall


"Man kan höra en knappnål falla! Mia tar publiken med på en resa som sträcker sig från förälskelsen glädje till förnedringens smärtsamma rand. Allt i kärlekens namn... Föreläsningen tillsammans med Mias rolltolkning i föreställningen är så komplett. De band som binder mig - är en livsviktig föreställning. För Dig och för mig och för de som vi inte känner vägg i vägg. För oss!"

Praktisk fakta
För arrangörer


Den sceniska föreställningen är 2 timmar totalt. Den första akten är ca 45 minuter och sedan ombedes publiken att gå ut ur lokalen eftersom scenen behöver göras om. Under pausen kan arrangören gärna erbjuda kaffe eller fika. Pausen varar 15-20 och föreställningen är ca 45 minuter. Vi ser gärna att arrangören samarbetar med representanter från ex kvinnojour som kan finnas på plats under och efter föreställningen som stöd till publiken. 

Låter det intressant? 
Skicka ett mail så återkommer vi med pris & specifikationer gällande yta. 

TEAMET

MIA RYDELL

Producent, manus & skådespelare

Mia Rydell är manusförfattare och producent av "De band som binder mig". Publiken träffar henne både i rollen som kriminolog och som skådespelerska där hon tar sig an rollen som Selma.JOHANNA SANDSTRÖM LEHTO

Regissör

Johanna är regissör utbildad vid Stockholms dramatiska högskola. Hon har mångårig erfarenhet som skådespelerska och regissör inom både film och teater.


Hon besitter egenskaper som nytänkande, kunnande, inkluderande och är ofantligt duktig på det hon tar sig för. Hon ser helheten utan att låta detaljerna gå henne förbi och har en fingertoppskänsla utöver det vanliga. 

CLAES HILDING

Teknik

Claes har under en väldig massa år byggt och spritt ljus på scener runt om i landet och utanför dess gränser. Han är kunnig, idéskapande, kompetent och kan få allt att glänsa.


Att få arbeta med Claes i denna produktion är både roligt, fantastiskt och en ära. Han är en trygg klippa som lägger ner både kunskap och hjärta i det han gör.