FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS

”Föreläsningen hjälpte deltagarna att förstå att våld i nära relation är ett universiellt problem. Det öppnar ögonen genom statistik och berättelser. Mia varvar detta med övningar genom hela föreläsningen så att deltagarna känner sig delaktiga. Kan verkligen rekomendera detta.”    


Johan Winbo studieförbundet Bilda Svealand, om föreläsning på temat våld i nära relationer

Kulturdådet utför föreläsningar & workshops på flertalet teman. Skillnaden på en föreläsning & en workshop är att publiken genom en föreläsning får ta del av fakta och information på ett mer klassiskt föreläsningsätt medan en workshop bygger mer på interaktivitet med deltagarna. I en workshop jobbar vi tillsammans med värderingsövningar, dramaövningar och diskussioner för att belysa det aktuella ämnet. En workshop kräver i regel mer tid än en föreläsning. Både en föreläsning och en workshop är anpassningsbar för din publik och kan innehålla från några stycken deltagare till ett hundratal. Den kan även delas upp på flera tillfällen om så önskas. Det arbetas just nu på fler teman som näthat & heder så är du intresserad av något av dessa ämnen är du välkommen att kontakta Kulturdådet för mer information.


Alla ämnen som presentras nedan kan bokas som föreläsning eller workshop.

Våld i nära relationer


Var tredje kvinna världen över blir någon gång under sitt liv utsatt för fysiskt eller sexuellt våld. Det påverkar både den drabbade, barn och anhöriga och kostar staten miljontals kronor varje år. Publiken får ta del av fakta,  information, omfattningen och mekanismer bakom det som enligt WHO kallas ett globalt hälsoproblem. 


Tidsåtgång: ca 1,5 h


Foto: UTBLICK foto

Vår tids slaveri - människohandel/trafficking


Ett samarbete mellan kulturdådet och Nordanstigs kommun där kommunen tagit fram filmmaterial och Kulturdådet fakta om hur människor transporteras och säljs idag.


Tidsåtgång: ca 1,5h

Foto:Artikel ur Piteå tidning


Länk till artikel: https://login.ntm.eu/pren/default.aspx?sn=PT&meter=false&action=completerequest&redirect=http%3a%2f%2fwww.pt.se%2fnyheter%2falvsbyn%2fforelaste-om-det-moderna-slaveriet-10802811.aspx&callback=http%3a%2f%2fwww.pt.se%2finc%2feprencallback.aspx

Kvinnor & brott ur ett historiskt perspektiv


Levande föreläsning om dåtidens spinnhus och hur livet för en lösdrivare kunde te sig i Sverige i början på 1900-talet.


Tidsåtgång: ca 1h

Foto: Therese Linde

Mänskliga rättigheter & våld i nära relation

 

Alla är vi människor och alla har vi rättigheter. Men med rättigheter kommer även skyldigheter. Vad är egentligen en rättighet? Får jag säga allt? Får jag skicka vilken bild jag vill till en kompis på skämt? En interaktiv föreläsning på temat mänskliga rättigheter som knyts ihop med våld i nära relation.


Tidsåtgång: ca 1h

Foto: Mittuniversitetet

KONTAKTJättendal


mia@kulturdadet.se


Tel: 0703 99 15 99

FÖLJ OSS
@kulturdadetKulturdådetCopyright @ All Rights Reserved