TEATER & DRAMA

Kulturdådet har tidigare producerat torglek, skattjakter, dramatiserade guidningar på bruk och tagit med ca 900 barn på en tidsresa till en Hälsingegård i Nordanstigs kommun för att nämna några. Nedan kan du läsa om vad vi erbjuder i dagsläget men har du en egen idé eller fundering får du gärna höra av dig så diskuterar vi fram ett bra upplägg.


 

En liten jävla kvinnocirkus

En föreställning om kvinnor, med kvinnor, för kvinnor. Och män.


På schemat i skolan står historia, men av alla de historiska människor vi får läsa och lära om är bara 13% kvinnor. Kan det verkligen stämma?! Var tog alla andra kvinnor i historien vägen? Och varför?

Under 1.5 timme botaniserar vi bland kvinnor från då och nu och från grannar till oss själva. Igenkänningen är brutal och leklusten fenomenal.


Tidsåtgång: från 30 min till 1,5h beroende på arrangör.

Foto:Per Lindberg, Scenograf: Sophie Knapp

Spökvandring

Spiksmedjan i Gränsfors


Vår spökvandring går kring Gränsfors Bruk och en gammal spiksmedja som inte längre brukas. På platsen har det tillverkats yxor sedan mitten av 1800-talet och tidigare också liar och spikar. Gränsfors Bruks yxor är idag ett av de ledande yxmärkerna i världen, det vet vi. Men vad vi inte vet är om det spökar runt bruket. Och i sånt fall vilka spökar där och varför? Och vad är det för konstiga ljud som kan höras om natten när det är stängt?


Tidsåtgång: 1h

Foto:Skogsrå productions

Teaterworkshops


Vill du lära dig mer om teater och drama? Prova på improvisation och testa eller utveckla dina skådespelartalanger? Kulturdådet erbjuder en spännande workshop där du får lära dig mer om improvisation, föreställningar och rolltolkning. Den anpassas efter deltagarnas tidigare erfarenhet och görs som nybörjarkurs eller för att utvecklas.


Tidsåtgång: ca 2h

Foto: Ur Hälsinglands tidning maj, 2016

Sockenfärd

Dramatiserad familjeguidning med vokalgruppen Yrväder


Har du en plats och historia du vill förmedla men vet inte riktigt hur? Kulturdådet i samarbete med Vokalgruppen Yrväder erbjuder den dramatiserade guidningen "Sockenfärd" som passar för såväl stora som små. Kontakta Kulturdådet för mer info.


Tidsåtgång: ca 1h

Foto:UTBLICK foto

Interaktiv dramalek


Kulturdådet utför dramalek där barnen får följa med på ett spännande uppdrag såväl inomhus som utomhus. Barnen kan få följa med på en skattjakt där de letar ledtrådar, hjälpa husan Anna att rädda julen eller påsken och vara detektiver för en stund. Dramaleken sätts ofta in i historien och anpassas efter platsen och den berättelse ni vill förmedla.


Tidsåtgång: ca 20-50 min, beroende på publik


Foto: Stenstan Visitor Center, Sundsvall

KONTAKTJättendal


mia@kulturdadet.se


Tel: 0703 99 15 99

FÖLJ OSS
@kulturdadetKulturdådetCopyright @ All Rights Reserved