OM MIA

Hej igen!
Jag älskar berättelser! Det är ju helt fantastiskt hur många det finns och som skapas just i detta nu. Att få höra en eller vara med att berätta en är bland det roligaste som finns. Och att ha roligt är viktigt. Mitt partytrick är att släcka en tändsticka i munnen. Det var famor som lärde mig det. Jag imponerar mig själv varje gång jag lyckas medan det oftast är barn som blir impade av mig. Barn är bäst.


Jag älskar att sätta frön i jorden men glömmer ofta att vattna dem. Att möblera om eller sätta upp en ny tapet fyller mig med glädje och att kasta snö med mina barn och partner kan jag leva på i veckor.

Skådespelare, kriminolog & journalist. Ja det är en brokig skara jobb men jag ser det som min styrka att kunna kombinera dem på olika sätt i mina arbeten. Jag utbildar människor om mäns våld mot kvinnor och historiska brott. Jag pratar rätt in i dina öron via radio eller podd om lokala händelser eller historiska skeenden. Mina alter egon står på scener, i en magisk skog eller tar dig med på en tidsresa bakåt i tiden i olika historiska guidningar.

Jag jobbar ofta i team med andra och har gjort många projekt där historia varit en grund. Jag fullkomligt älskar att få häva ur mig en massa idéer och se vars de hamnar. De har gjort att jag och en fantastiskt team producerade fem kortdokumentärer om kulturen i norra Hälsingland. Idéerna har även tagit mig landet runt med min sceniska föreläsning där jag i första akten pratar, i form av kriminolog, som mäns våld mot kvinnor, för att i andra akten spela en teaterföreställning med en handling på samma tema. Jag har kuskat runt med sex andra kvinnor och två tekniker med "En liten jävla kvinnocirkus", jobbat med skapande skola-projket och fått iklä mig de häftigaste av skruder i olika föreställningar.


Att sammanbinda frågor jag tycker vi pratar för lite om med scenkonst älskar jag, men även att stå på scenen för det goda nöjes skull. Att ha roligt är som sagt, också viktigt.

Vilka har jag jobbat med?
I urval:

Trolska skogen
Senzavib konst och musik AB
Sida
Historiskan
Kriminalvården
Scen:se
Folkteatern Gävleborg
Teater Västernorrland
P4 Gävleborg & Västernorrland
Allt om Historia

Utmärkelser
I urval:

Nordanstigs kulturstipendium 2020
Månadens kulturhjälte, Hudiksvall 2019

Månadens alumn, Mittuniversitetet juni 2018
Sida alumni 2015
Minor Field Stipendium 2014
Regionfinal Venture Cup 2014