OM KULTURDÅDET

Kulturdådet är ett företag som ägs och drivs av Mia Rydell.

OM MIA

Mia Rydell föddes in i en entreprenörsfamilj i den lilla byn Harbo i norduppland. Hon växte upp på landet granne med skogen och det var där hon hittade inspiration till sina många egenkomponerade sånger och föreställningar som hon uppträdde med så fort tillfälle bjöds. Under uppväxten medverkade hon i diverse shower, konserter, musikaler och teatrar och det var inte sällan hon själv anordnat dem, eftersom hon tyckte att utbytet i den lilla orten tröt. Efter gymnasiet studerade hon musikal och kultur och har rest och bott i flertalet länder. Efter att ha bott på många platser på få år beslutade hon sig för att slå sig ner i Sundsvall för att studera till kriminolog. Vid sidan av studierna fortsatte hon skådespela och sjunga. Hon for till Kenya och skrev sin C-uppsats i samband med Sida och är nu legitimerad kriminolog. Mia har erfarenhet av att jobba som både skådespelerska, frivårdsinspektör, projektedare, sångerska, manusförfattare, regissör, filmmakare och producent. Nu kombinerar hon sina kunskaper inom teater och kriminologi i sina sceniska föreläsningar samt fortsätter med nya samarbeten där de fyra hörstenarna teater, sång, kriminologi och historia tar plats.

Sagt om Kulturdådet


"Att få arbeta med Mia är en enorm trygghet. Pålitlig, idérik och en sann glädjespridare. I våra arbeten tillsammans har Mia ofta funnit lösningar när tankar kört fast. Allt blir lätt med Mia."

Janina Stoor, Senzavib Konst & Musik


"Om jag någon gång i livet hamnar i en position där jag är ansvarig för en rekrytering skulle Mia vara den allra första personen jag skulle försöka få med i arbetsgruppen, så bra är hon! Under tiden på Frivården visade hon stor kompetens i utredning & klientbemötande och blev snabbt en ovärderlig medlem i arbetslaget. Har bara gott att säga om Mia!"

Olivia Lindqvist, Kriminolog, föreläsare


"Jag har fått den stora glädjen att jobba tillsammans med Mia många gånger och en sak kan man alltid vara säker på: hon lämnar ingenting åt slumpen och har ett helhetstänk i sina åtaganden som ingen annan. Hon kommer leverera mer än du tror och inspirerar mer än du kunde ana."

Jenny Olofsson, musikpedagog


"Jag är så oerhört glad över att återkommande få ha Mia som kollega. Hon är en person med många talanger och kan med lätthet ta rollen som sprudlande idéspruta eller säker organisatör som genomför ett projekt från början till slut eller både och. Oavsett så känns det alltid väldigt tryggt att arbeta med Mia och du kan vara säker på att det finns otroligt mycket hjärta i allt hon gör!"

Johanna Sandström, skådespelerska, regissör

SamarbetspartnersKulturdådet har haft nöjet att samarbeta med en rad olika människor, företag och föreningar. Här är några av dem:

Mellanfjärdens Teater

Shifting H's

KONTAKTJättendal


mia@kulturdadet.se


Tel: 0703 99 15 99

FÖLJ OSS
@kulturdadetKulturdådetCopyright @ All Rights Reserved