Föreläsningar & workshops

FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOP

delaktiga

”Föreläsningen hjälpte deltagarna att förstå att våld i nära relation är ett universiellt problem. Det öppnar ögonen genom statistik och berättelser. Mia varvar detta med övningar genom hela föreläsningen så att deltagarna känner sig delaktiga. Kan verkligen rekomendera detta.”

Johan Winbo

- Studieförbundet Bilda

UTBUD

Våld i nära relation


Var tredje kvinna världen över blir någon gång under sitt liv utsatt för fysiskt eller sexuellt våld. Det påverkar både den drabbade, barn och anhöriga och kostar staten miljontals kronor varje år. Publiken får ta del av fakta,  information, omfattningen och mekanismer bakom det som enligt WHO kallas ett globalt hälsoproblem. 

Kan göras både som föreläsning eller workshop.

Kvinnor & brott ur ett historiskt persektiv

Levande föreläsning om dåtidens spinnhus och hur livet för en lösdrivare kunde te sig i Sverige i början på 1900-talet.

.

Människohandel - vårtids slaveri


Ett samarbete mellan kulturdådet och Nordanstigs kommun där kommunen tagit fram filmmaterial och Kulturdådet fakta om människor inom trafficing.

.

Mänskliga rättigheter

 

Alla är vi människor och alla har vi rättigheter. Men med rättigheter kommer även skyldigheter. Vad är egentligen en rättighet? Får jag säga allt? Får jag skicka vilken bild jag vill till en kompis på skämt? En interaktiv föreläsning eller workshop på temat mänskliga rättigheter. 

.