Yrväder


Yrväder är en vokalgrupp som förenar fyra stämsjungande damer vid namn Elena Gradin, Jenny Olofsson, Hanna-Karin Berglund & Mia Rydell. Alla är hemmahörande i Nordanstigs kommun i norra Hälsingland.


Sprungen ur Hälsingeskogarna har gruppen Yrväder växt fram. I vår stämsång far vi fram som yrväder mellan höga och låga toner främst i folkmusikens tecken men räds inte andra musikaliska utmaningar. Teatern ligger oss nära hjärtat och integreras i våra framträdanden. Vi brukar synas och framför allt höras på stämmor, marknader, i kyrkor, på mässor och vid festliga tillfällen. Vi lämnar ingen oberörd men kanske en smula tilltufsad. Vill du boka oss hittar du uppgifter under fliken "kontakt". Nedan erbjuds du kika in och lyssna på rep i våra Hälsingekök!

 

SOCKENFÄRD

Sommaren 2018 hade Yrväders dramatiserade familjeguining premiär på Hälsingegården Ersk Mats. 


Välkommen på en sockenfärd till år 1902. En guidning fylld av sång där du får träffa på människorna på gården som arbetar och sköter sina sysslor. En fartfylld guidning där du som besökare involveras i livet på gården och får uppleva hur det var att leva i Hälsingland för omkring hundra år sedan.


Vid denna guidning möter du även våra statister från workshopen vi haft tidigare under dagen.


Är du intresserad av att ta sockenfärd till din hembygdsgård, skola, affär, eller historisk plats? Hör av dig så berättar vi mer. 

Föreställningen Sockenfärd har utvecklats med medel

från EU och Leaderområdet Utveckling Hälsingebygden

inom projektet ”Nordanstig Turism”.Yrväders tolkning av Lalehs "En stund på jorden"

Text & musik: Laleh Pourkarim
Sången "En plats" skriven av Yrväders egen Jenny, framförd av Yrväder.

Text & musik: Jenny Olofsson


Yrväders tolkning av "Näckens Polska", arr riksspeleman Thomas von Wachenfeldt, ännu en gång framförd i ett kök i Hälsingland där även dammsugarsladden får vara med.

KONTAKTJättendal


mia@kulturdadet.se


Tel: 0703 99 15 99

FÖLJ OSS
@kulturdadetKulturdådetCopyright @ All Rights Reserved